Ute o flänger ....

För andra gången i år är jag uppe i trakten av Söderhamn för några veckor. Tack o lov är det slut på vintern här uppe också men jag vet ju av erfarenhet det kan bli en del bakslag.

Att jag är här beror på att jag hjälper min dotter medan hennes sambo är ute till sjöss och för närvarande befinner sig någonstans utefter Västafrikas kust. Dotra har inget körkort och då pojkarna går i skolan drygt en mil hemifrån fixar mormor transporterna till och från skolan.

Sedan jag kom upp för drygt en vecka sedan har jag träffat en väninna sedan drygt tio år tillbaka och det var verkligen kul att ses igen. Det blir nog fler tillfällen till att träffas innan jag åker hem hoppas jag.

Ska absolut inte sticka under stol med att jag har hemlängtan ibland. Speciellt den här tiden på året och när man då också får höra att de Japanska körsbärsträden blommar nere i Malmö så blir saknaden än större. Jag får väl nöja mig med att se dem på bild i år. Men, men, 3 veckor går ganska fort och jag hoppas det finns lite kvar av min trädgård när jag kommer hem. Fåren har ju härjat där ett par gånger men jag hoppas de håller sig därifrån nu. Skulle ju ha täckt över rabatterna innan jag åkte hemifrån men det blev inget av med det efter snövädret vi hade.

Det där skrev jag för en vecka sedan och arkiverade i väntan på lite mer inspiration. Nu sitter man i snö o kyla även här så det där med att vintern var slut här var ju lite att ta i. Snöade och blåste oavbrutet i drygt ett dygn här i början av veckan och samtidigt får man hör att det ser ut så här i Malmö. Blääää!

133857-101


 Det är inte första gången jag varit med om att de blommar så tidigt. Våren -95 när jag var nere i Skåne för att gifta bort min äldsta dotter så blommade de den 15 april. Jag hade då beställt blommor till hennes brudbukett eftersom det var jag som skulle göra den och hennes brudkrona.

Brudbuketten skulle bestå av solrosor, pärlhyacinter, ginst och murgröna och när jag kom ner till Ystad fanns det massor av pärlhyacinter som blommade överallt. hade inte hjärta avbeställa dem utan fick vackert betala dyrt för något jag kunde åkt hem till vänner och plockat. Brudkronan skulle vara av myrten och det hade jag med mig hemifrån liksom hållaren till brudbuketten. Blandade i lite brudslöja i kronan för att lätta upp det gröna lite och både brudbuketten och kronan blev kanonfina.
image23
När jag skulle hjälpa Pernilla på med brudstassen upptäckte hon att hon glömt sy knapphål i klänningen. Lugnt, mamma fixade det med medhavd nål o vit tråd och det var en extra stark tråd jag hade med mig. Begriper inte den underliga blick jag fick av brudgummen dagen efter. Han tittade väldigt konstigt på mig och signalerade med nån form av teckenspråk *S*. Han hade fått ta till en sax för att få av bruden kläderna *fnizzar vid minnet* och hade visst svurit en lång ramsa på engelska över svärmödrar.

För att återgå till nutid så sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på i helgen. Robin (barnbarnet) och jag är ensamma hemma sedan ett par dagar tillbaka och bilen har jag lånat ut så det finns inte så mycket att välja på egentligen. Hade det inte varit snö hade vi kunnat ta en tur ner till havet .... jaja .... Bottenhavet är det i alla fall ..... och strosat där en stund. Vi får väl se vad det blir.

Ha en skön weekend!


Q-logga



Tar aldrig mer något för givet ...


image25




En mycket god vän och mitt eget speciella lilla *Elände*, Crister (alias GOA, alias Rosis, alias Rospiggen), har hastigt lämnat detta livet.

image36


Livet är så orättvist! Du hade sett fram mot hjärtoperationen så mycket och vi har under många och långa telefonsamtal de sista månaderna pratat om detta. Du var från början orolig det skulle dröja allt för länge innan du skulle få en tid. Idealet skulle vara att du fick en tid nu i april så du skulle hinna rehabilitera dig i tid för den årliga turen upp till dina älskade fjäll.

133857-100


 

Jag har varit fräck nog att låna en av dina bilder, tagen uppe i din älskade fjällvärld förra sommaren. F´låt!




I planerna ingick även ett besök hos mig under sommaren då det aldrig blivit tid över för det innan, trots att du befunnit dig bara ett stenkast, norrländskt sådant *flinar*, från mig. Nu fick du en tid som var perfekt för dig och du var så glad över detta. Vet att du var lite nervös och vi pratade i telefonen sista kvällen du var hemma och du försäkrade att nervositeten var som bortblåst och du såg bara fram mot ingreppet och möjligheterna till ett bättre liv. Nu blev det tyvärr inte så......

Kommer verkligen sakna de där nattliga telefonsamtalen, eller tidigt en söndagmorgon, när man yrvaket svarar och hör en spelevink kvittra fram ett -"Hallå Gammeln!" i andra ändan av linjen. Just då var du inte så populär vill jag lova men man kunde inte ens bli arg på dig. Jag hade gladeligen avstått dessa påringningar då, men jag önskar att jag kunde få en sådan en enda gång till i alla fall. Du var en av dem som stöttade mig till 100% när jag hade det jobbigt för tre år sedan och jag är dig innerligt tacksam för det. Hade jag inte haft din fiktiva axel att gråta mot då så vet jag inte vad jag skulle ha gjort. Även om det blev lite knöligt tränga sig in i telfonluren och i datorn så var du ett enormt stöd för mig. Hoppas jag också kunnat vara lite till nytta för dig i vissa stunder.

Suckar djupt och inser att vi ska nog inte ta något för givet här i livet.

Tack Crister för de år jag fick känna dig, de var bara alltför få! Sov gott vännen! Du kommer alltid finnas i mina tankar!

133857-58 alias *Eländet* eller *Gammeln*