Sammma bild i dagsljus

Ny dag, nytt ljus. Har varit ute och tagit samma bild som i går kväll men nu i dagsljus. Konstigt nog ligger snön kvar på buskar och träd, trots att det blåst en hel del under natten. Ser nu det kommit mer än jag trodde och det ligger nog nästan 1 dm här, vad nu det skulle vara bra för.

133857-99

Återkommer senare idag! Tjing så länge!

133857-58

Nu blommar varken asfalt eller trädgård ....

utan nu kl 20.00 är den helt snötäckt.
133857-98

Bilden urkass men svårt få bra bild i bara gatlyktans sken. Man blir ju nästan gråtfärdig. Buskarna som nu är nertyngda av blötsnön är faktiskt gröna därunder. Såg i går att de börjat slå ut. Till och med rosorna o klen´matisen har långa färska skott under snön. Kom ju en omgång i morse men den försvann under dagen men sen brakade det loss igen senare i eftermiddag. Tur det slutat blåsa i alla fall.

Hade tänkt jobba där ute idag och täcka över alla rabatterna med ris och bråte. Försvårar väl lite för mina trädgårdshuliganer (fåren) att länsa den helt medan jag är bortrest. Skulle åkt nu på torsdag var det meningen men resan uppskjuten en vecka. Kanske tur det så snö-eländet hinner försvinna och jag kan fixa det lite senare. Nu ser man ju inte vad som behöver skyddas eller inte.

Nu tänker jag dyka ner under en gosig filt och läsa en stund inna John Blund infinner sig.

Ha det gott där ute i snökaoset runt om i vårt land!

Q-logga

Nu blommar asfalten ....

Nä kanske inte men trädgården i alla fall. Upptäckte häromdagen att jag hade krokusar och lite annat som blommade redan. Påskliljorna har varit uppe och i knopp länge nu men det är dom inte längre. Fåren gjorde en räd här i fredags morse så nu är påskliljorna borta. Konstigt nog har snödropparna fått vara i fred och de växer ändå långt ute på gräsattan.
Var ute och tog lite bilder i eftermiddags men de blev inte helt bra men får duga.
133857-95



133857-94

De här violerna växer alldeles utanför min dörr.

133857-96

Röd lungört

133857-97

Den första blomknoppen i hyacinterna.

Det här var allt för den här gången. Kram på er tills nästa gång!

Q-logga

Äntligen ....

133857-93



.... har jag fått tag i min logga igen. En god vän gjorde den till mig för något år sedan och sedan försvann den vid ett datorhaveri. Jag vet jag har bränt ner den men kan inte hitta den. Häromkvällen hojtade han på MSN och det var inte igår precis jag hörde något från honom. Snäll som han är så har han fixat en ny till mig och jag blev jätteglad!

Håller på och fixar och donar här hemma så det har inte blivit något bloggande på ett tag men jag ska försöka bättra mig. Kan fortfarande inte tömma min kamera då jag inte lyckats få in drivrutinerna till den. Men ska försöka få tålamod nog att sätta mig och fixa det på ett eller annat sätt. Lite trist när jag inte kan komplettera med egna bilder.

Ska ju snart iväg norrut igen, troligen påskveckan, men den här gången kan jag hålla bloggandet igång. Dotra köpte ju dator sista veckan jag var kvar nu i januari så det ska väl bli lite smått o gott från Hälsingeskogarna den här vändan.

Till vi ses igen

Q-logga