Köket mm

Nu är andra etappen av köket klar ... jaja, lite finlir här o var i målningen är det väl men det tar jag när väggarna och taket är klart. Här kommer bilder på själva köksdelen som den kommer se ut hädanefter.
133857-49

133857-50

och här en bild på matplatsen .....

133857-51

Har hunnit med en tur i skogen idag också och direkt när jag kom dit kände jag en omisskännligt inte helt angenäm doft. Det vimlar av stinksvamp i år och den kallas även liksvamp ....jag förstår varför. Fick en bild på en av dem proppfull med flugor och det såg verkligen vidrigt ut. Men nu är det ju så att flugorna hjälper till att sprida svampsporerna och det är väl ett måste för att svampen ska kunna sprida sig....tyvärr =o(.

133857-52
Bilden är inte helt bra men det är inte så lätt att ligga platt på mage bland en massa kvistar och bråte *L*.
Hittade också en Sammetsfotad pluggskivling, inte heller den ätbar men duger alldeles utmärkt att färga garn med. Jag tror det är den enda svamp jag hittat här i trakten som duger till det om man bortser från de gula rören på olika soppar som ger en vacker ljusgul färg.

133857-54

133857-54

Namnet har svampen fått pga den mörka sammetslena foten och det är faktiskt en vacker svamp. I synnerhet när de är lite större än den här men sådana har jag bara sett uppe i mina gamla hemtrakter.
I övrigt hittade jag lite kantareller och kremlor. Karljohan och de andra sopparna lyser fortfarande med sin frånvaro.

Oj måste berätta!! Gjorde ett kanonfynd i går. Var inne i stan och tog en sväng inom Röda Korsets Second handbutik och hittade en äkta Mulberryväska för 20 kr!!!! De kostar nya runt £ 500 -600 och pundet ligger väl runt 14 - 15 SEK idag. Kollade för skojs skull om jag kunde hitta samma väska på nätet och hittade den på en Engelsk motsvarighet till Blocket. Där låg de runt £ 250 - 300. Snacka om klipp jag gjorde!

Det har hänt en del .....

....sen jag skrev något senast. Först och främst har vi äntligen fått lite värme. Klagar inte även om det varit kvavt o tryckande så jag haft lite problem med *flåset*. Man går ju inte på som en ångvält direkt men får ändå en del gjort.

Jag har äntligen fått tummarna loss och börjat målningen av köket. Fick ju tag i ett hörnskåp på vår loppis och både det och mitt gamla bruna skåp har bytt skepnad tillsammans med min gamla spegel som i väntan på *rätt* tillfälle sett risig och dan ut.

133857-43
Så här blev hörnskåpet jag *fyndade*på loppis och även den gamla spegeln fick sig en omgång med penseln.
133857-44
så här ser mittgamla trista bruna skåp ut nu för tiden.

Har även skurat och målat panelen bakom spisen och diskbänken så nu har jag luckorna, taket och väggarna kvar att fixa. Blir nästa regnperiod jag tar dem.
133857-47

Det har även skett en del förändringar i resten av huset. Bl a har jag målat väggen ut mot den gamla bakugnen och ett par brädor på väggen vid ingången. De har nog fungerat som fäste till en hatthylla någon gång men så länge jag bott här har det bara funnits krokar till jackorna där.

133857-45
Där ska också resten av väggarna målas och det tar jag samtidigt som köket då det ska vara samma färg där. Sen har jag bara sovrummet kvara att måla men det får anstå till längre fram i höst.

Jag har fått en förfrågan från dotra om jag vill komma upp till Hälsingland om två veckor. Är sååå sugen på det. Bara tanken på att kunna trampa kända svamp- och lingonmarker gör att frestelsen är stor. Vi får se. Beror lite på ekonomin också. Måste ju skaffa digitalbox denna månaden då de släcker det analoga nätet innan jag får pension nästa gång =(.

I förrgår fick jag ställa upp som chaffis till Jussi då han inte var helt ok. Han skulle köpa en ny åkgräsklippare då motorn skurit på hans gamla skrälle. Det blev en Husqvarna modell större då han siktar på att sälja sin stora traktor och använda den nya klipparen som trädgårdstraktor också. Skulle han behöva en större till något så finns det att låna på nära håll.

I går var jag dagmatte till Lady, som egentligen hör hemma uppe i Fagersta. Husse o matte skulle till Danmark och proviantera inna de åker norrut igen. Känner Lady ganska väl då jag följt henne sedan hon var valp och det är nog tur det. Hon lyckades två gånger ta sig ut i det smala gattet som katterna har i nätdörren. Fråga mig inte hur för det lyckades jag inte lista ut. Men hon låg ute på gräsmattan båda gångerna när jag kallade på henne och såg ruskigt skamsen ut när hon kom in igen *L*.

På kvällskvisten ringde jag Kattaskrället som var dödstrött efter jobbet och det märktes. Jag satt o pladdrade på en stund och hörde helt plötsligt snarkningar i luren. Damen somnade på sin post så att säga *fniss* ....men det unnar jag henne så väl. Hon hade visst vaknat med både luren och glasögonen på golvet *L*.

I dag har jag storstädat i dammen. Det var behövligt faktiskt. Nästan helt täckt av näckrosblad så det var inte mycket utrymme att lägga ut fiskmaten på. Nu har jag decimerat näckrosbladen och dragit upp en del andra vattenväxter. Bl a vattenmynta som har spridit sig enormt denna sommaren.
133857-46
Så här ser det ut efter städningen och gissa vilka som nu upptäckt det finns fisk där. De har ju inte synts för alla näckrosbladen innan *L*.

133857-48
Till sist en färsk bild på min ständiga följeslagerska nu för tiden. Där jag finns där finns Lucy också....

Fredag em.
Ber om ursäkt för den mystiska bloggen i går. Larmet gick i datorn medan jag höll på o skriva så det var bara att snabbt som sjutton spara och sen stänga av burken.

image38 som just nu har ont överallt och ser ut som hon varit i kattslagsmål *L*. Ingen fara... har bara plockat björnbär. Det finns massor av dem i år!!!!