Tjörn....

Jaha.så ska man då försöka få ihop mer än en veckas händelser i en enda blogg. Hmmm, kan nog bli knepigt det. Funkar det inte får jag väl dela på det då. 

Som nog de flesta av er vet så var jag på Tjörn för ett tag sen. Jag åkte upp till Stenungsund på fredagen och plockades upp av allas vår vän Baloo som väntade i skydd av ett cykelställstak eller nåt där. Hela vägen hemifrån hade det varit kanonväder, men när jag klev av tåget i Stenungsund så regnade det. Nåja, iväg till *röda näsan* bar det och sen iväg o handla mat för en vecka framåt. Hade faktiskt gjort en lista på vad som skulle inhandlas men det blev väl ett o annat extra som slank ner i kundvagnen *S*. Garderade mig för att Baloo ev. skulle äta med oss på kvällen men han hade inte tid eftersom han skulle iväg o köpa sig en soffa.Väl ute hos *Pinnen* blev det en lång, go o varm kram och sen var pladdret igång. Tanken var ju att vi skulle kunna sitta ute vid brasan på altanen och sippa vin på kvällen men då det snabbt blev kyligt, när regnet kom, så det blev bara grillning där ute. Resten av kvällen tillbringades inomhus och vi fick även sällskap av Baloo lite senare.
Lördagen blev en sån där Våga Vägra Kläpåsig-dag som vi haft där ute på öa vid ett tidigare tillfälle. Är ganska skönt o inte ha några krav utan bara gå o slappa runt lite. Dessutom vräkte regnet ner hela dagen så det var inte läge för utomhusaktiviteter ändå.
Söndagen kom med strålande sol. Lite kyligt på förmiddagen men framåt eftermiddagen var det riktigt behagligt. Jag satte igång o röja i rabatterna på framsidan av huset. De var översållade med gigantiska maskrosor och det går ju inte an o ha såna där när Kattaskrället ska ligga o jäsa där i midsommar *flinar*. Hittade en snigel där som jag inte kände igen men mina misstankar gick åt mördarsnigel hållet eller som den egentligen heter ?Spansk skogssnigel. Har aldrig sett en sån förut. Jodå, det är faktiskt sant. Har varit förskonad från sådana och även om min dotter i England haft massor av såna i trädgården så fanns det inte en enda när jag var där. Typiskt ju. Var i samma veva som det gick larm om dem här hemma och då jag skulle ha en hel del plantor på rot med mig hem, så såg jag till att tvätta rötterna på ALLT jäkligt noga innan jag packade ihop dem.
Under en vilopaus skulle jag in o hämta ett nytt cigarettpaket i köksskåpet och när jag öppnar luckan så ligger det en lite Melvin o sprattlar där inne. Hmmm, han var ju stendöd i går efter att ha fiskats upp ur fimpburken. Mia hittade den där o frågade vad det var för något. Jisses, var ju tvungen sätta fart på hårddisken med de två stackars byte jag hade som funkade och hade för mig det kunde vara en guldbagge. Åtminstone är det vad jag kallat dem sen jag var en tvärhand hög. Jodå?det stämde visst. Husets härskarinna hade Googlat och kollat upp det. Puhhh, inte helt kajko där uppe på loftet i alla fall då *L*.
Jag återgick efter pausen till att göra klar rabatten uppe vid ena uthuset och mitt i den står ett körsbärsträd. När jag rotade runt lite i jorden där för att få bort en del mossa känner jag att det rör sig under mina fingrar. Drar blixtsnabbt upp dem o kollar vad sjutton det var för nåt. Bläää, en läbbigt stor fet padda huserade under en av rötterna. Han såg allmänt förnärmad ut och backade ner i hålan igen. Jag råkade sen skvätta lite jord i ögonen på den stackaren och han blinkade frenetiskt o valde att dra sig ner under jord helt o hållet för att slippa mig och mina rotande händer.Tiden gick fort och det började knorra i magen på oss alla tre. Japp vi var tre då. Baloo hade kommit ut dit också. Jag traskade in i köket och började med middagen. När jag står där vid spisen ser jag i ögonvrån något som slingrar sig på golvet bara en halv meter från mina fötter. En orm!!! Och bredvid sitter en förnöjd Zoak och tittar bedjande på mig precis som han ville att jag skulle berömma honom. Då jag hade läsglasögonen på mig kunde jag inte se hur den såg ut och därmed inte avgöra vad det var för orm. Jag ropade på Mia som kom in och konstaterade att det var bara en kopparorm eller kopparödla som den ju egentligen heter. Det är ju en ödla och ingen orm. Har även hört namnet ormslå på den men det var uppåt landet de sade så. I alla fall så skulle Mia försöka få ut den men se det gick inte Zoak med på. Han nappade snabbt till sig krypet och drog som en avlöning ut genom dörren med en ruskigt nyfiken Elektra i hälarna. Huruvida han åt upp den eller ej det vet vi inte men han kom så småningom in igen och lade sig tillrätta i sin favvofåtölj och såg väldigt nöjd o belåten ut. Resten av min vistelse på Tjörn fick jag roa mig själv på dagarna och det gjorde jag med lite läsning, mer utforskande av trädgården och byggnaderna (måååånga dörrar finns det på husen där *L*) och en tur ut i skogen bakom huset.
133857-30
En TALL(is)!!! Jaja, det är faktiskt bara ett exemplar av arten Pinus sylvestris inte en Tallis Fotus *flinar*

 
Liiite jobbigt var det o klättra upp där men envis som jag är så gick det även om det inte gick så fort. Tar jag det bara i min egen takt så funkar det alldeles utomordentligt att traska runt i skog o mark.
133857-29
Ormbunkar i backen bakom huset
 
På kvällarna när Mia kom hem hade jag maten så gott som klar. Det var i stort sett bara potatisen som skulle fixas. Sen blev det inte många knop avverkade utan vi dök i säng tidigt båda två. Torsdag morgon var det dags för min hemfärd. Inte för att jag ville det men jag hade ju lovat grannen vara hundvakt på fredagen så jag var så illa tvungen åka. Snacka om att jag fick turnera runt halva sydvästra Sverige på vägen hem, med buss från Tjörnbron till Göteborg. ?. Tåg därifrån via Alingsås, Vårgårda till Falköping ? byte till tåg mot Nässjö ? byte igen till X2000 mot Malmö och som var ordentligt försenat som vanligt. Vi anlände till Hässleholm en halvtimme senare än tidtabellen vilket innebar att jag skulle få vänta där i en timme innan jag kunde ta mig vidare till Kristianstad. Min taxi stod redan o väntade i K-stad och han valde att plocka upp mig i Hässleholm i stället. Det gick lite snabbare så, än om jag skulle inväntat nästa tåg. Har nu dragit igång Projekt katalogisering dvs. skriva ner alla namnen på växterna Mia har i sin trädgård. De flesta fixar jag men det är en hel del rosor som jag ännu inte vet vad det är för några. Luskar nog ut det i midsommar om inte annat. Förhoppningsvis är dom inte utblommade redan då. De flesta var nämligen fulla i knopp redan så det dröjer inte länge förrän de står i full blom. Rhododendronbuskarna vid ingången hade börjat visa färg när jag åkte så de är nog fullt utslagna vid det här laget.

Sätter även in en bild på en av mina klematis som jag fick av *The Klan* i påskas. Den är sååå vacker och jag vill än en gång tacka er alla för dem. Går knappt beskriva dem så bilden får tala för sig själv *L*.

133857-28

Här är den inte fullt utslagen ännu så idag är den ännu större.

Återkommer snart med resterande av de senaste två veckornas händelser.

Inspiration? Vad är det?

Har haft och har fortfarande en av mina sällsynta downperioder. Har massor i huvudet som jag vill skriva om men då jag bara har två hjärnceller o de inte är sams just nu så blir det bara kaos av alla tankar. Alltså blir det inget vettigt skrivet utan jag plitar bara ner några få rader så ni vet att jag lever. Har det lite jobbigt med värk o elände för tillfället ....värre än vanligt alltså. Är en sån där pillervägrare och har lärt mig leva med min *normala* värk. Har haft kortare perioder när det är värre än vanligt och har då tagit Alvedon vilket inte hjälpt speciellt mycket. Alltså försöker jag klara mig utan piller i stället. Den här gången har det varit för jäkligt då jag haft ont i både leder o rygg samtidigt men det går väl över snart, hoppas jag.
Så nu säger jag bara på återseende när jag landat igen! Sänder massor av kramar till alla mina goingar runt om i landet!!!!

133857-10 

Till GOA!

image27

*fnizz*

Försommarsång!!

Nu är den här, den lille osynlige krabaten som hörs över hela nejden. Nu tänker väl de flesta att jag blivit knäpp ... jaja knäppare än vanligt då *flinar* .... men se det har hon inte. I går hörde jag den för första gången och har hört hans underbara sång varenda gång jag vaknat till i natt och det har ju varit några gånger. Enda gången han tystnade var när det började regna. Jag förstår honom ...trött efter flytten från Afrika och sen blött, kallt o ruggigt, vem sjutton vill sitta o sjunga då. Jaha, då undrar ni väl vem jag pratar om, eller? Jodå det är min favoritfågel Näktergalen.

Den första hannen har anlänt nu och håller till i buskagen och träden nere vid bäcken. Så småningom kommer det vara en kör av näktergalar där nere. Räknade till 10 st förra året och de lär inte bli färre i år misstänker jag. De brukar ju återkomma till samma plats vart år. Har faktiskt lyckats få se en näktergal också och det är inte det lättaste att upptäcka dem. När jag hade huset nere i Skivarp hade vi en i Olvonbusken varje år och första året efter vi hade planterat den lyckades jag få syn på näktergalen en försommakväll. Har gått här nere vid bäcken och spanat flera gånger sen jag flyttade hit men inte lyckats få syn på dem. Nu ska jag bara njuta av sången de få veckor den pågår för framåt midsommar blir det tyst igen. Det är ju bara hannen som sjunger och han kommer 10-14 dagar före honan för att muta in reviret.

Häggen blommar ju för fullt och i går morse satt jag där ute i solskenet med mitt morronkaffe och bara njöt av doften från häggen och sången från buskagen nere på ängen.

image26

Nu kommer mitt sovrumsfönster på norrsidan vara öppet var natt. vill somna till tonerna av näktergalen och vill vakna till samma ljuvliga musik.

En tidigare blogg i repris!

Man kan nog aldrig nog påvisa hur mycket äkta vänskap betyder. Vissa händelser de senaste dagarna  ger mig nu anledning att än en gång använda mig av herr Janssons kloka ord i det fallet.


Sanna vänner vad är det?
Har på nära håll fått se exempel på människor som har mage att beklaga sig och sätta regler för vad som gäller för att man ska få använda ordet vänner. Dom har nog fundamentalt missat vad vänner egentligen står för, nämligen:

* Vänner ställer inga krav! Man kan vara från varandra i minuter, timmar, dagar, veckor, månader, ja tom år. Man vet ändå att när man väl kommer ihop igen så är det som ingen tid förflutit.

* Vänner vänder inte kappan efter vinden. Man pratar inte skit om en tredje person ena dagen för att sen nästa dag vara bästis och gadda ihop sig med denna tredje person.

* Vänner är raka mot varandra, klämmer skon över tårna så säger man till om det, man springer inte rundor och beklagar sig och pratar skit om det till alla andra.

* Vänner accepterar varandra för den person de är. Man försöker inte döma utifrån hur man själv är och vad man själv tycker utan accepterar den andre utifrån den andres kriterier, helt förutsättningslöst.

* Vänner ställer upp och finns till för varandra men helt förutsättningslöst och kravlöst, man måste inte hjälpa till, man måste inte finnas där men man gör det så mycket man kan utan att det blir nervärderat, underskattat eller tagit för givet.

Det mina vänner, det är vad vänskap verkligen är! Allt annat faller under begreppet bekantskaper och de kan man både ha och mista utan att det spelar någon större roll här i livet, den typen kommer och går så att säga!



image23


....+ . * + . * .
* *. Vänner+ . *
. är som stjärnor+ . *
+ du ser* . +
.* . * dom inte alltid.* . *
. + . * men du vet +
att dom alltid * .
+ * finns där för dej* . * .
* . + * + * . *
* .* .




image25


Kramar om vännerna! Tack för att ni finns!

Mina bebisar

Var och tittade på mina småttingar i går. De är nu tre veckor gamla och det var jättesvårt får bra bilder på dom. Hur kunde jag ens tänka tanken att dom skulle stå still ens för 5 sekunder. Nähä då, fick nöja mig med ett gäng suddiga bilder där de alla vänder ryggen till *suck*

Här är dom i alla fall om än lite suddiga *L*

Jag ska ha den trefärgade och den svartvita som är närmast här. Får väl återkomma med jämna mellanrum med bilder på dem. Tar inte hem dem förrän efter midsommar.