Antistress!




Har egentligen inte tid o sitta vid datorn. Men, jo för resten det har jag. Här ska INTE stressas nåt. (Får på skallen av vännerna om jag stressar) Har allt klart. Nåja, det mesta i alla fall. Har gjort en Ambrosikaka som nyss blev klar och tjälknölen åker in i ugnen innan jag kryper ner i sängen dessutom ska jag nog se till o skala potatisen till gratängen också så det är gjort. Desto mer tid kan jag ägna småttingarna när de kommer i morgon. Min son med familj och min hyresvärd med fru kommer i morgon i stället för på nyårsafton och det är ju faktiskt i morgon jag fyller.

Tyvärr blir det så att ett par av mina gäster på nyårsafton inte kan komma. Fick definitivt besked i eftermiddags. Trist som attan då jag verkligen sett fram emot deras besök. Inget att göra åt just nu utan vi får träffas vid ett senare tillfälle i stället. Ska nog se till o våldgästa dem i stället inom en snar framtid.

Nu ska jag sätta mig ner och titta på *Såsom i Himmelen* på dumburken o bara koppla av en stund. Har inte sett den innan och det påstås ju den ska vara bra.

Julen är över och nu väntar Nyårs- och födelsedagsfirande



Nu är julen undanstökad och jag ser fram mot att fira min 60-årsdag med vännerna.

 

Har tillbringat julen med min son och hans familj. För lilla Diana var det första julen och hon riktigt frossade i prasslande, färggranna julklappspapper. Papperet var nog roligare än innehållet i det *S*. Julius lyste som en sol och hans min när han fick se den eldrivna motorcykeln var obetalbar. Samma min återkom när han fick den stooora bilen och bilar är ju hans passion här i livet.


Jag själv fick min hett efterlängtade digitalkamera i kombinerad julklapp och födelsedagspresent. Fick även en FM-sändare så jag kan köra musiken på datorn i min stereo. Är ju tyvärr inte ägare till en CD-spelare så det var en perfekt julklapp. Var nog liite misstänksam över hur det skulle fungera men när jag kopplade in den sen jag kom hem så funkade det faktiskt, Halleluja! Nu kan jag poppa ordentligt utan o spränga de ynkliga dator- högtalarna *S*.

Just nu är det förberedelser inför nyårs- och födelsedagsfirandet som gäller. Har redan tidigare möblerat om helt här hemma för att få lite mer plats och i går fick fiskarna flytta till en lite mindre bostad. Det stora akvariet tar lite för mycket utrymme och jag måste kunna ha ett ordentligt bord i stora rummet. Då alla gästerna är långväga ifrån ska det också finnas plats för dem att sova ?. de få timmar det blir någon sömn *L*. Jag har ju bara fyra sängar så det är madrasser på golvet som gäller för några av dem. Men som det heter, *finns det hjärterum så finns det stjärterum* och hjärterum finns det gott om i den församlingen *L*.

Fick i all hast tänka om när det gällde maten häromdagen. Det fanns banne mig inte en enda kalkon o få tag i inne i stan så nu blir det kassler i stället. Annars flyter det på som tänkt, ja nästan i alla fall. Ett par av vännerna har fått bekymmer och vet inte om de kan komma och det smärtar mig mycket. Har verkligen sett fram emot o träffa dem igen då det är ett halvår sen sist. Hoppas verkligen det löser sig under dagen! Vill ju så gärna ha dem här på nyårsafton!


133857-4



Julen nalkas med stormsteg och varför ska inte allt jäklas just då?

 
Fick besked förra veckan att det äntligen ska bli av med bygge av bad o toa här i huset och en bättre julklapp kan man ju inte få. Satte igång o röja ur utrymmet där det ska bli då det använts som förråd under snart 7 år. Fy farao vad man samlar på sig!

När jag var halvägs i jobbet så brakade helvetet loss. Halsont, feber, snuvig och ovanpå detta en präktig bronkit också. Var lite orolig i söndags kväll att det hade gått så långt som till lunginflammation eftersom jag har en benägenhet att dra på mig sånt elände. Febern rusade i höjden på kvällen och stannade strax under 40-strecket. Dags att gå till doktorn med andra ord.

Tack och lov var det inget sånt men jag fick en ordentlig cortisonkur och antibiotika i förebyggande syfte, då jag är infektionskänslig. Julen kanske är räddad trots allt.

Huset är ju totalt upp o nervänt då jag fått omorganisera allt för att kunna härbärgera det som var i förrådet. Omflyttning av bokhyllor hit o dit mm mm. Det innebar ju också att jag inte hade nån säng o ligga i under tiden jag var som sämst då sängen var fullproppad med böcker och pärmar. Tur jag inte har lika mycket böcker som jag hade för 7 år sen, jag blir svettig bara av att tänka på det. Fick i alla fall lite gjort i går kväll och i natt och ska efter nån timmes sömn nu fortsätta arbetet.

Tackar av hela mitt hjärta mina godingar på Tjörn för stöd o förmaningar under veckan som gått! Har ju liiite svårt hålla mig lugn även om jag i det närmaste är däckad. Är troligen deras förmaningar som klarade mig från lunginflammationen den här gången. Fick en ordentlig sådan i mars förra året efter liknande förhållanden med massor av järn i elden. Slutade med 540 i sänka o en allmän blodförgiftning. Vill inte vara med om en sån smäll fler gånger!!!

133857-3



Sanna vänner vad är det?
Har på nära håll fått se exempel på människor som har mage att beklaga sig och sätta regler för vad som gäller för att man ska få använda ordet vänner. Dom har nog fundamentalt missat vad vänner egentligen står för, nämligen:

* Vänner ställer inga krav! Man kan vara från varandra i minuter, timmar, dagar, veckor, månader, ja tom år. Man vet ändå att när man väl kommer ihop igen så är det som ingen tid förflutit.

* Vänner vänder inte kappan efter vinden. Man pratar inte skit om en tredje person ena dagen för att sen nästa dag vara bästis och gadda ihop sig med denna tredje person.

* Vänner är raka mot varandra, klämmer skon över tårna så säger man till om det, man springer inte rundor och beklagar sig och pratar skit om det till alla andra.

* Vänner accepterar varandra för den person de är. Man försöker inte döma utifrån hur man själv är och vad man själv tycker utan accepterar den andre utifrån den andres kriterier, helt förutsättningslöst.

* Vänner ställer upp och finns till för varandra men helt förutsättningslöst och kravlöst, man måste inte hjälpa till, man måste inte finnas där men man gör det så mycket man kan utan att det blir nervärderat, underskattat eller tagit för givet.

Det mina vänner, det är vad vänskap verkligen är! Allt annat faller under begreppet bekantskaper och de kan man både ha och mista utan att det spelar någon större roll här i livet, den typen kommer och går så att säga!
Författare: Lennart Jansson och jag har med hans tillstånd publicerat dessa rader.

Kan inte göra mycket annat än instämma i ovanstående textrader. Men tyvärr är det inte alltid det fungerar så  =o( .

133857-2

ackorig

Så här känner jag mig idag!


Hade en tuff dag i går. Fick först reda på att det när som helst kommer en elektriker o ska fixa elen i blivande badrummet och sen fick jag feber och hade ruggigt jobigt med min andning. Jag var ganska orolig jag hade en ny lunginflammation på G men tack o lov feberfri nu på morgonen.

Utrymmet som ska bli badrum, äntligen, har under mina 7 år i huset fungerat som förråd men måste nu röjas ur. Men var ska jag göra av allt? Garaget är redan fullt. I o för sig står min gamla säng där ute och den kan jag dumpa till loppis och där hamnar nog min vävstol också. Har tyvärr inte plats o sätta upp den här hemma och skulle det mot förmodan bli plats till en så finns det gott om gamla vävstolar ute på marknaden. Ja ja, det löser sig nog. Bara viljan finns så fixar sig det mesta.

Måste dessutom hinna med att göra om här hemma innan jag åker bort över julen. Ska ha långväga gäster över nyår ju. Min dotter och hennes tvillingpojkar kommer hem från England och en handfull goa, goa vänner kommer och hjälper mig fira min 60-årsdag. Ser fram emot detta då det är första gången jag får tillfälle fira att jag *nollar*.  
Det har tidigare inte blivit av och den enda gång jag planerat in en fest var vid min 30-årsdag men då satte en skånsk snöstorm käppar i hjulet och jag bodde på den tiden på Österlen. Jag får väl be till högre makter att det inte ska bli nåt sånt i år men med tanke på hur det hittills varit vädermässigt så skulle det inte förvåna mig alls.