Martina o Lucy är hemma ......

Nu är det onsdag ...i alla fall påstår Lilla Ru det så jag får väl tro på det då. Hämtade hem småttingarna i måndags och då var dom tre st som följde med hem. Idag har vi lekt tio små negerpojkar så en försvann. Nej då, så illa är det inte men Lana o Diana har varit här och hämtat kattungen de skulle ha. Så nu är Martina o Lucy envåldshärskare i huset. Förlåt Martina af Venestad och Lucy af Venestad heter dom ju. Vederbörligen döpta av vännerna på LG. Lucy är uppkallad efter Joakims Chrysler och  då jag har för mig den är svart så blev det den svart/vita ulltotten som fick det namnet och Martina är trefärgad.
Upptäckte i går att Martina är väldigt förtjust i persikor så det är inte bara IT-katten Sigge som gillar sånt *S*. Dom har oxo upptäckt att matte har en skön säng man kan sträcka ut sig i om man inte gör som Lucy och lägger sig i skuggan av en palm i en stor blomkruka. Att sen palmen var lite i vägen så hon fick böja ner den för att få plats är inte så noga *L*. Den överlevde behandlingen i alla fall och det kommer säkerligen ryka en o annan blomkruka med innehåll den närmaste månaden.
133857-32   Lucy af Venestad
Pssst, dom trodde jag var kille först men tji fick dom......

133857-31  Martina af Venestad

Tyvärr finns det inga färska bilder av småttingarna utan bara de här suddiga sakerna. Ska fixa nya under veckan! 

Skulle ju ha bloggat om midsommarfirandet oxo men det tar ett tag att få ihop den biten. Helgen var innehållsrik och fantastiskt rolig. Sänder en kram till alla som var med där på Tjörn!!!

Sorry Kattaskrället .....

men nu ryker din kassler o trattkantarellsås *duckar fort* ..... tyvärr har nöden ingen lag så det var det enda ätbara jag hittade i frysen idag! visst har det varit tomt o ekat i min kyl så här i slutet på månaden förut men så illa som det är nu har det aldrig varit. Nu ekar det i frysen oxo *suckar* ....tur jag får påfyllning på måndag.....

Usch o fy o lite till ......

Känner paniken komma krypande här nu. Är görkass sedan ett par dagar och är livrädd att jag ska bli redigt dålli tills nästa vecka. VILL INTE BLI SJUK NU! Har jag klarat mig så här länge kan jag väl åtminstone få klara det över midsommar åxå ..... Gör i alla fall vad jag kan för att hålla eländet i shack den här gången.

För två år sen vid den här tiden låg jag däckad på sjukhuset med en redig lunginflammation och blev utsläppt två dagar före midsommarafton..... Hoppas verkligen inte det blir så nu! Ska kanske be till allas vår Gudfader (Tallis) att han håller ett vakande öga över min osaliga ande *flinar*.

Tanken var ju jag skulle tagit mig ner till Skrället i södern idag men det får anstå till ett senare tillfälle eller så får hon ta sig hit ett par dagar under sin förestående semester. Har nyss pratat i fånen med damen i fråga och hon var ju ute på galej i går kväll o lät inte helt pigg nu *fnizz*.

Återgår nu till viloläge och återkommer kanske senare idag ......

image39

Skulle ju egentligen ....

...ha avlagt lite rapport om helgen mm men det är för varmt o ens tänka tanken. Återkommer när det blir lite svalare eller en sömnlös natt *flinar*. Har nämligen en aning jobbigt just nu, men inget jag inte kan hantera i alla fall så Ni kan vara lugna. Ska inte svika midsommarfirandet ......

Kram till er alla godingar där ute i vårt avlånga land! Förmodar ni själva vet vilka jag menar *S*.

image36

Tro det eller ej.....

...... men jag har sett årets första gulingar idag. Jopp... ni ser rätt och det är kantareller jag menar *L*. En god vänn stannade till här i eftermiddags och hade plockat några kantareller. Dom är inte stora men dock kantareller! Är inte klokt ...ska det fortsätta så här så kan vi nog plocka de första gulingarna till påsk om några år. Normalt brukar vi hitta de första här i trakten ca 1 vecka före midsommar .... och då under gynnsamma år annars är det normala att man börjar plocka dem vid midsommartid här i nordöstra Skåne.

133857-35


Åhhh, jag såg för mig en nygräddad ugenomelett med kantarellstuvning när jag såg dem och det var nästan så snålvattnet började rinna. Jag vägrar dock ge mig ut i markerna med tanke på att vi är översvämmade med fästingar i år och det går både borrelia o TBE här i krokarna. Väntar hellre tills fram i augusti/september när de riktiga svamparna börja komma! *L*

Bebbarna ....

Här kommer det lite bilder på småttingarna. Träffar dem ju var dag en vecka framåt och ska försöka få ännu bättre bilder på dem. Inte det lättaste minnsann då de har väldigt svårt för att vara still ett par sekunder .... riktiga busfrön är det *L*.

133857-31

Mig valde matte ut först och jag är tjej

133857-32

Jag är den enda killen i gänget .... inte sååå lätt alla gånger men jag ska bo hos Diana o Julius o deras mamma o pappa om en månad. Oj vad jag ska busa med dem då!

133857-34

Här är vår mamma Kajsa .... misstänker hon är ganska trött på våra upptåg ibland för hon smiter ut så fort hon får en chans.

133857-33

Hörru syrran.... det var väldigt vad du tvättar dig .... om du hade lite bättre bordskick och inte stoppade tassarna i maten så behövde du inte göra sånt där efter maten .... kolla på mig! Renlig ung dam jag, så de så .....
Å du Sigge ...nu får du hjälpa vår blivande matte o hitta på namn till oss. Det är ju vi två som ska bo hos den där tvåbeningen som kallas RävFia ... hmmm .... jaja...lurig är hon det kan vi inte neka till.