Påsken i antågande!

Nu går tiden fort ...rena expresståget kommer det bli dagarna som är kvar till påsken. Vi kommer bli 16 st i mitt lilla hus på prärien under helgen och det ska bli sååå kul! Har tack o lov lyckats övertala en god vän att upplåta halva sitt hus för att folk ska kunna sova. Misstänker att det inte kommer bli så många timmars sömn men kan ju vara bra om jag slipper husera folk ute hos fåren *flinar*. Jaja, det var ju det där med fårskallar då rå *S*.
Får ev lite problem med matbeställningen tack vare den ev Handels-strejken men har löst problemet ändå och billigare också för den delen. Det blir nog reservalternativet oavsett om det blir strejk eller ej. Är inte så mycket merarbete heller för den delen och vi får mer mat för pengarna. Ska nog sätta mig och planera lunchen på påskafton nu i eftermiddag. Tänkte fixa till en buffé med lite sill o ägg plus lite annat smått o gott. Det mesta går ju att förbereda så man slipper stå vid spisen hela förmiddagen.

Nu är det bara timmar kvar tills mitt badrum är klart. Har varmvatten i kranen i köket redan men det har blivit lite problem med kapaciteten på huvudsäkringarna. Ska fixas på måndag, så det är lugnt. Vattnet kopplat till toastolen så nu slipper jag spola med hjälp av en hink vatten. Det känns som rena lyxen efter 7 år utan varmvatten o toa inne.
133857-10

Vår eller?

133857-9


Är äntligen våren här? Hoppas verkligen det. Den här bilden togs den 1 april förra året och nu har snödropparna varit synliga sen slutet av januari. I mitten av januari kunde man se hyacinterna titta upp och med antydan till blomknoppar långt nere i bladvecken och luktviolerna blommade för fullt lite här o där i trädgården. Ett bestånd miniatyrpåskliljor vågade sig upp också och tog mycket stryk under en köldknäpp. Bladverket frös men blomknopparna klarade sig.
Förra veckan kom ju snön vi väntat på hela vintern och som vanligt här i Skånelnad så kommer det ju inte måttligt när det väl kommer heller. Jag var tack o lov inte hemma utan befann mig på Tjörn för några dagars vistelse hos en riktig "gogomma". Dagar och nätter fyllda av go mat, skratt, fnissande och ett o annat rackartyg.
Ser nu fram emot en härlig vår sedan snön försvunnit helt. De sensate dagarna har varit riktigt ljumma och snön försvinner i rasande fart. Förra söndagen när jag kom hem hade jag en driva som gick över knäna på mig utanför dörren och den är nu helt borta och jag kan se snödropparna som spritt sig i gräsmattan igen. Ytterligare ett vårtecken är ju att lamningen är i full gång ute i hagen. Hittills har det fötts 5 st lamm och ena tackan fick tre stycken, två svarta och ett vitt.
Nu går jag bara och väntar på att det ska torka upp lite så man kan sätta igång och jobba ute. Det ska visserligen bli trädgårdsstädning med vännerna här i påsk men det finns en massa annat som ska göras innan dess. Är mycket spänd på att se hur dammen klarat den här vintern. Risken finns att jag måste lägga ny dammduk men det gör i o för sig inte så mycket för jag har lite planer på omändring där ute ändå. Där är det fortfarande is o snö så man ser inte hur det ser ut ännu så jag får väl ge mig till tåls ett tag till även om det är svårt.
Har haft förmånen att ha två av mina  barnbarn här i helgen och jag känner nu att jag inte har samma ork som jag haft förr. Skulle ändå inte, för allt i världen, vilja vara utan de möjligheter till att ha dem här som jag har. Snällare barn får man nog leta efter. Det är inte ofta man hör något av dem gråta och gör dom det så beror det oftast på att de är trötta. Nu dröjer det inte så länge tills jhag får träffa dem igen. Meningen var att jag skulle fått hjälp med min dator idag men sonen låg hemma med feber så det får anstå till nästa söndag. Överlever nog tills dess. Det är bara att hoppas att min bildskärm gör det oxo. Helst ska den överleva tills jag får lön igen så jag kan skaffa en ny.

HÅLLER TUMMARNA HÅRT!!!!