Är ett tag sen jag skrev något här nu .....

...så jag får väl ta mig i kragen och uppdatera lite.

Sista veckan jag var uppe i Ljusne så började äppelträden och syrenerna blomma. Äppelträdet hade haft knoppar länge men det var så kallt där uppe så de slog inte ut. Det var nog värmen dagen efter Saras och Ander hemkomst som gjorde susen.





På fotot är gräsmattan nyklippt och fin. Det var den inte när de kom hem. Tur jag inte gav mig på att försöka få fart på klipparen, jag hade nog gått i däck i så fall för den var tämligen bångstyrig. När den väl kom igång så fick Anders klippa alla gräsmattorna två gånger med räfsning emellan.


Och nu lite kompletteringar till förra inlägget då jag inte hade tömt kameran när jag skrev det.

Skolavslutningdagen var Eddie(tre år i sept), Saras yngste son, hos oss och när vi var på väg från kyrkan försökte han plocka av blommorna på gravarna. Sara sade till honom att han bara fick lukta på dem och sen såg det ut så här


medan vi gick ner mot bilen. Eddie kröp på alla fyra mellan gravarna och luktade på alla blommor han såg =). Kvällen före ägnade han sig åt sina älskade bilar ute på gräsmattan och det är ju nästan omöjligt att få en bra bild på honom. Han sitter inte stilla en sekund utan det blir oftast rörelseoskärpa på bilderna. Lyckades få ett par hyfsade bilder i alla fall men helt bra är dom inte.


Jag brukar alltid skämta om att det är livsfarligt åka bil när man ska till Söderhamn då man får akta sig för lågt flygande plan vid infarten =).



Det här planet, beläget strax bredvid E4, är en liten påminnelse om tider som varit i stan. Flygflottiljen F15 fanns här för drygt tio år sedan men lades ner strax innan min yngste son, född -78, skulle rycka in där och han fick i stället göra lumpen i Sollefteå.

Måndagen den 9 juni tog jag och Robin tåget ner till Hässleholm. Tack och lov bara byte av tåg i Stockholm på vägen ner. det hade blivit ganska jobbigt annars då vi hade en hel del packning. Jag med packning för en månads vistelse där uppe och robin ska vara här nere en månad. I Hässleholm möttes vi av mina kompisar här nere och Robin ska vara där under sin vistelse här nere. De ska bl a åka till Bon Bonland i Danmark veckan efter midsommar och sen kommer Sara ner till den 28 juni och vi får väl se om han åker med henne hem då eller om han stannar längre.

Han var här hos mig förra veckan och då han hade beställt Sjömansbiff till middag. Kvällen innan bestämde han sig för att sova här och för en gångs skull pratade han inte i sömnen vilket han annars gör ganska ofta. Jag vet, jag har ju sovit med honom vid sidan av mig större delen av våren =).

Vi passade på att göra rent i dammen där ute och jag var väldigt nyfiken på om den enda kvaravarande fisken hade överlevt vintern. Då jag åkte var det fortfarande för kallt i vattnet för att han skulle visa sig men vi kunde inte se den nu heller. Däremot fick vi se en Trollslända födas och jag lyckades faktiskt få en hyfsad bild också.


Salamandrarna såg vi bara komma upp till ytan och hämta luft men de finns där åtminstone. Jag fick upp ett slamanderyngel med håven som släpptes i igen och det finns massor med andra småkryp, både trevliga och otrevliga, där nere under ytan =).

I övrigt har jag mest rotat ute i garaget då jag, dels ska skicka iväg lite till vår Loppis i juli ,dels har beställt hämtning av grovsopor. Nu vill jag bli av med de två tvättställen, med tillhörande skåp, som inte blev använda vid badrumsbygget. Har dessutom en del annat som ska med dit och som jag tycker det är synd att slänga. Blir det inte sålt så åker det ju på tippen ändå.

Jag har också fått fart på mitt lilla akvarium. Tycker det är synd det ska stå till ingen nytta där ute i garaget. Åkte in till stan och köpte ett par växter och 20 neontetror och skall väl komplettera allt eftersom. Jag kan inte ha för mycket fisk i det heller utan ska bara ha några färgglada firrar till. eventuellt ska jag utöka stimmet av neontetror lite också.



I morgon är det dags för ett efterlängtat och välbehövligt läkarbesök. Jag har ju varit hos läkare på 2½ år nu så det är på tiden.

Snart på väg hemåt igen ....

Jaha, då var man snart på väg hemåt igen efter 4 veckor här uppe i Hälsingeskogarna. "Sjöbusarna" kom hem i lördags kväll och sen var det en strid ström av vänner och bekanta till dem som kom och gick under helgen. Skulle tro många var nyfikna på att höra hur Sara fixat jobbet som jungman på en stor båt. Jisses, de borde väl fatta att det var lätt som en plätt för henne då de flesta vet att hon normalt jobbar som stuvare nere i hamnen =). Det första samtalet jag fick från henne när de landat löd: " - Mamma, det gör inget om vi vänder direkt och kommer hem i mitten på juli va? Du stannar väl?" Snacka om att hon fått blodad tand och det skulle inte förvåna mig om det blir fler resor för hennes del.

Veckan som gått har gått åt till förberedelser inför skolavslutningen eller rättare sagt skolavslutningarna, då pojkarna går på olika skolor och de hade avslutning i olika kyrkor och tack och lov olika tider också. Anders var ganska härsken då han kom hem från sjön och hans ögonsten, Impalan, stod på samma ställe som då han åkte.


Meningen var ju att en kompis till honom skulle ha fixat den under de veckor de var borta. Nu blev det bara isatt startmotor och byte av tändningslås innan den skulle användas i går. Grabbarna skulle ju åka ståndsmässigt till kyrkan =). Eftersom det inte går att ha en barnstol i den så åkte Sara och jag i Audin in till stan och sammansträlade med Anders inne i stan. På Robins avslutning var det en av flickorna som sjöng Gabriellas sång och som vanligt när jag hör den får jag rysningar. Jag sitter just nu och lyssnar till Helen Sjöholm och ska försöka få in klippet från filmen " Såsom i himmelen". Jag har aldrig testat lägga in sånt förut så vi får se om jag lyckas. (Nähä, det gjorde jag inte. Får väl försöka klura ut det så småningom då. Nu är det för varmt så hjärnan funkar inte som den ska =).)

Tack o lov har vi fått ordentlig värme igen så hem kunde de köra nercabbat medan vi fick lida i den andra bilen. Sara som varit så kaxig att de hade sluppit byta batterier i den nya kameran medan de var ute till sjöss blev tvungen ta mina reservbatterier i går så jag har inga egna bilder från skolavslutningen, tyvärr. Ska komplettera lite senare i stället, när hon fått tömt sin kamera.

Väl hemma blev det lite grillning och tårtätande och på eftermiddagen åkte Anders, Robin och jag ner till m/s Alstern och hälsade på skepparen (en gammal vän till Anders) där. De skulle lägga ut och gå till England senare på eftermiddagen.
Det är jättelängesedan jag var ombord på ett handelsfartyg och det roliga är att jag jobbade faktiskt på det rederiet för 40 år sedan.

På kvällen var det en massa uppträdanden inne i stan, bl a Adam Tensta och Amanda Jensen, så hela högen försvann in dit. Jag avstod sååå gärna från det jippot. Dels var det varmt, dels misstänkte jag det skulle bli lite väl hög volym för min smak. Robin har ju berättat om hur det var förra året. Jag satt hemma på altanen och njöt i stället. De var hemma igen vid 23.30-tiden och då hade de varit och hämtat lite ätbart på *Donken* på hemvägen.

Just nu är det dött inne i huset, alla sover. Smög mig in för en timme sedan och fixade lite kaffe och jag ska strax smyga mig in och hämta min kamera och se om jag kan ta mig ner till sjön och få en bild av hägern jag såg där i går. Det verkar vara gott om dem här i krokarna så ev finns det en hel koloni någonstans.

På måndag är det tänkt Robin och jag ska dra oss söderut så jag hoppas det finns platser på tågen då. Jag hade i och för sig tänkt dra mig söderut redan idag men de ville jag skulle stanna över helgen åtminstone.

Det är redan 22 grader här så vi får nog lika varmt som i söndags, runt 30 grader. Puhhh!!!