133857-3



Sanna vänner vad är det?
Har på nära håll fått se exempel på människor som har mage att beklaga sig och sätta regler för vad som gäller för att man ska få använda ordet vänner. Dom har nog fundamentalt missat vad vänner egentligen står för, nämligen:

* Vänner ställer inga krav! Man kan vara från varandra i minuter, timmar, dagar, veckor, månader, ja tom år. Man vet ändå att när man väl kommer ihop igen så är det som ingen tid förflutit.

* Vänner vänder inte kappan efter vinden. Man pratar inte skit om en tredje person ena dagen för att sen nästa dag vara bästis och gadda ihop sig med denna tredje person.

* Vänner är raka mot varandra, klämmer skon över tårna så säger man till om det, man springer inte rundor och beklagar sig och pratar skit om det till alla andra.

* Vänner accepterar varandra för den person de är. Man försöker inte döma utifrån hur man själv är och vad man själv tycker utan accepterar den andre utifrån den andres kriterier, helt förutsättningslöst.

* Vänner ställer upp och finns till för varandra men helt förutsättningslöst och kravlöst, man måste inte hjälpa till, man måste inte finnas där men man gör det så mycket man kan utan att det blir nervärderat, underskattat eller tagit för givet.

Det mina vänner, det är vad vänskap verkligen är! Allt annat faller under begreppet bekantskaper och de kan man både ha och mista utan att det spelar någon större roll här i livet, den typen kommer och går så att säga!
Författare: Lennart Jansson och jag har med hans tillstånd publicerat dessa rader.

Kan inte göra mycket annat än instämma i ovanstående textrader. Men tyvärr är det inte alltid det fungerar så  =o( .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback