Bokskogen blommar!


vitsippor 15apr07




Ljuvliga dagar har det varit ett tag och naturen bokstavligt talat exploderar. Tillbringade förmiddagen idag med rensning i trädgården men under en tur till stan vid middagstid såg jag att det var hela hav av vitsippor ute i bokskogarna. Eftersom jag är bilburen passade jag på att ta med mig kameran ut och göra ett försök att bli kompis med min nya kamera. Har ju tidigare bara jobbat med min gamla systemkamera och det är ju lite annorlunda med digital sådan. Några av bilderna blev riktigt bra men jag upptäckte man kan inte ta alltför närgångna bilder med den. Skärpan blir inte vad den ska vara då.

violer

Hittade även ett ställe där det var en hel matta av luktvioler och det doftade underbart. Kunde inte hålla fingrarna i styr utan tog med mig ett par plantor som ska planteras under syrenhäcken tillsammans med vit- och gulsipporna som redan finns där.

Bokarna har redan börjat slå ut på sina ställen men det är sparsamt ännu. de brukar ju inte slå ut förrän början av maj i södra delen av landskapet så det är bra mycket tidigare i år. Har även sett några björkar som fått musöron och på sina ställen har kastanjen öppnat sina stora knoppar och visar späda blad och början till blomspirorna.

När jag går där i bokskogen bland alla vitsipporna så påminns jag om varför jag valde flytta ner till Skåne igen. Älskar våren här nere och saknade den enormt under min tio år på hemmaplan (Hälsingland). Dessutom mår jag bättre nu oxo och orkar mer och mer för var dag som går. Kommer osökt tänka på Janne Malmsjös låt "Vår bästa tid är nu" för mig heter det "Min bästa tid är nu".......




Kommentarer
Postat av: Snowman

Tja myror e väl inte allt för kul jag vet en massa sätt att ta kål på dem men.....Du har ju andra djur i närheten att tänka på så....jag ger inga råd mer än att skaffa en Björn eller myrslok Typ Eller Nått....

Kram Q

2007-04-17 @ 14:27:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback